Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

New York (9η μέρα): Chinatown και Little Italy

Ήταν η τελευταία μας ολόκληρη μέρα στη Νέα Υόρκη. Εγώ είχα τελειώσει ήδη δυο μέρες πριν με τα ψώνια και ήθελα να περάσω αυτή τη μέρα, εξερευνώντας τα μέρη που δεν είχα δει ακόμα στο Manhattan. Έπρεπε όμως να κάνω υπομονή, γιατί κάποιοι φίλοι μου είχαν να τσεκάρουν μερικά ακόμα ψώνια στη λίστα τους! Ευτυχώς, μετά από 2 ώρες (!) αποφάσισα με δυο φίλες μου, ότι ήταν ώρα να φύγουμε από τα καταστήματα και κινηθούμε downtown....

Ευτυχώς ο καιρός, αν και συννεφιασμένος, δεν μας έβρεξε. Κάναμε λοιπόν άνετα τη βόλτα μας στις συνοικίες Chinatown και Little Italy! Στον οδηγό μου εντόπισα το μαγαζί με το καλύτερο cheese cake της Νέας Υόρκης: το Ferrara's! Παραγγείλαμε μόνο ένα και σταθήκαμε πρόχειρα μέσα στο μαγαζί για να το φάμε. Ήταν πεντανόστιμο! 
Στο Ferrara's!

Οι συνοικίες εκείνες ήταν πολύ διαφορετικές από τα μέρη που είχαμε επισκεφτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή στο Manhattan. Στο χάρτη δεν έβλεπες δρόμους τέλεια κάθετα μεταξύ τους και οικοδομικά τετράγωνα ως τέλεια ορθογώνια  η ρυμοτομία εκεί είναι άναρχη. Παντού γύρω μας βλέπαμε κινέζικες πινακίδες και...Κινέζους! Παντού υπήρχαν μαγαζιά με πάγκους, που πουλούσαν φρούτα, λαχανικά ή άλλα προϊόντα, αρκετά από τα οποία δεν αναγνωρίζαμε. Υπήρχαν μαγαζιά με ψάρια και άλλα θαλασσινά. Σ' ένα από αυτά φωτογράφισα ένα κουβά με ζωντανά καβούρια, και μετά ένα Κινέζο που δούλευε εκεί και όταν με είδε να φωτογραφίζω τα καβούρια, έπιασε ένα στα χέρια του και χαμογέλασε στην κάμερα!




Μη με ρωτήσετε...δεν ξέρω τι είναι!
Περάσαμε από το Chelsea Hotel, το ξενοδοχείο απ' όπου πέρασαν επισκέπτες όπως ο Μαρκ Τουέιν και ο Τένεσι Γουίλιαμς, ενώ ο πανκ ρόκερ Σιντ Βίσιους κατηγορήθηκες ότι δολοφόνησε εκεί την αγαπημένη του Νάνσι Σπάγκεν το 1978! Δυστυχώς το ξενοδοχείο ανακαινιζόταν και δε μπορούσαμε να μπούμε μέσα. Προχωρήσαμε σε μια πλατεία στην Chinatown, όπου Κινέζοι ήταν μαζεμένοι γύρω από πέτρινα τραπεζάκια και έπαιζαν διάφορα παιχνίδια. Περάσαμε μπροστά από την οδό Doyers, όπου   βρίσκεται η Bloody Angle, η "αιματηρή στροφή", που πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι εκεί στήνονταν πολλές ενέδρες από συμμορίες της δεκαετίας του 1920! Στην Chinatown έκανα αναπάντεχα μια τελευταία αγορά για τον εαυτό μου: έναμπορντό ξύλινο στρόγγυλο κουτάκι με κινέζικα σύμβολα πάνω! Το αγόρασα από ένα περίεργο μαγαζί γεμάτο αγαλματάκια (θρησκευτικά και μη). αρωματικά sticks, γυάλινες σφαίρες και πολλά άλλα!


Η "συμμορία" μου στην Αιματηρή Γωνία!
Για μεσημεριανό διαλέξαμε ένα μέρος που είχαν ήδη επισκεφτεί κάποιες φίλες μας και τους άρεσε πολύ, το "Empire Diner", που απ' ότι είδα στο Wikipedia έχει κάποια ιστορία και έχει εμφανιστεί σε μερικές ταινίες, όπως το Manhattan του Woody Allen! Έχει εξωτερικά κλασική όψη των diners που βλέπει κανείς στις αμερικάνικες ταινίες. Το περιβάλλον μέσα ήταν πολύ όμορφο και το φαγητό πολύ νόστιμο. 

Η διακόσμηση του Empire Diner
Επειδή το μαγαζί βρισκόταν πολύ κοντά στο Skyline, την παλιά εναέρια σιδηροδρομική γραμμή, κάναμε εκεί μια τελευταία βόλτα. Περπατήσαμε προς το ξενοδοχείο, περάσαμε μπροστά από το Empire State Building και μπήκαμε για λίγο μέσα για να χαζέψουμε το lobby. Δε χρειαζόταν να ανέβουμε πάνω, είχαμε ήδη θαυμάσει τη θέα από τον ουρανοξύστη του Rockefeller Center. Ξεκουραστήκαμε στο ξενοδοχείο και ετοιμαστήκαμε για έξοδο. Ψάχνοντας για κάποιο bar κοντά στο ξενοδοχείο, μπήκαμε τελικά στο "Mercury" στην 9η Λεωφόρο. Εκεί περάσαμε το τελευταίο μας βράδι στη Νέα Υόρκη, πίνοντας τις μπύρες μας και χορεύοντας... 

Σούρουπο. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη και πίσω ανάβουν τα φώτα στους ουρανοξύστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου